saltar-comba-3

Saltar la corda, saps fer-ho correctament?

Redactado por: Jesus
Fecha de publicación: 8 juliol, 2020

El exercici físic és, com segurament ja sabràs de sobres, un dels pilars fonamentals de la vida sana. L’exercici ens ajuda a estar en forma, a no anquilosarnos, a no caure en el sedentarisme que ens pot provocar augment de pes i malalties de tota mena. I quan ens referim a l’exercici físic parlem justament d’això, en general . No és matar-se en un gimnàs dues hores diàries, ni tampoc cal córrer maratons . Només cal fer una mica d’exercici, un entrenament específic si volem baixar de pes, si tenim algun problema d’esquena o de cames, per exemple, o simplement sortir a córrer, caminar o nedar per mantenir la forma . Hi ha moltes opcions, així que les excuses ja no serveixen, perquè el que no entrena és perquè no vol.

De fet, en aquests mesos de confinament també hem après que no fa tanta falta anar a al gimnàs per poder entrenar, perquè a casa també podem fer multitud d’exercicis. La cal·listènia és una disciplina que es basa en utilitzar el propi pes del nostre cos per ajudar-nos a aconseguir musculatura, a cremar greix, etc … Això també ho podem fer amb algunes eines i útils que tinguem per casa, i no han de ser manuelles professionals , per exemple. Només cal tenir una corda i saltar amb ella per fer un exercici de molta intensitat física, que ens ajudarà a posar-nos en forma, a cremar greix i a guanyar força a les cames. Sent un dels millors i més senzills exercicis que existeixen, nosaltres et anem a explicar tot el que has de saber sobre el salt a la corda.

Beneficis de saltar la corda

A hores d’ara segur que ja sabràs molt bé com saltar a corda . Tampoc és que sigui una cosa massa complex, només cal tenir una corda i saltar correctament, cosa que et explicarem a la següent secció. Aquest tipus d’exercici és molt beneficiós sobretot per a aquelles persones que vulguin baixar de pes, ja que es considera un HIT, un exercici explosiu de força que ens farà esforçar-nos a el màxim i posar-nos al nostre màxim nivell de zero a cent en només uns segons. No es tracta tant de resistència, és a dir, de fer moltes repeticions o aguantar molt de temps, al menys a el principi. Es tracta més aviat de fer-ho en condicions i habituar-nos a aquests salts , per obtenir el resultat desitjat.

Entre els principals beneficis que obtenim a l’saltar a la corda podem destacar la crema de calories , que segurament sigui el més interessant i el més desitjat per la majoria dels que practiquen aquest exercici. A l’saltar estem fent un esforç bastant important, i ho notaràs de seguida perquè en tot just un parell de minuts estaràs ja cansat i suant. De fet, és segurament un dels exercicis que més calories cremi en menys temps, encara que clar, tampoc podem estar saltant durant massa estona. També tonifica el nostre cos , especialment les cames, que guanyen en força i musculatura. Ens ajuda a millorar la nostra concentració i la nostra capacitat aeròbica , tant la flexibilitat com la força, ia més ens empeny a tenir major potència a les cames.

Com saltar la corda correctament

Arribem a un punt important, perquè tothom pensa que sap saltar a corda … i en realitat no és així. Perquè l’exercici sigui correcte i ens ajudi de veritat s’ha de fer d’una manera molt concreta, bàsicament com passa amb tots els exercicis físics que realitzem. No podem aixecar les peses com ens doni la gana, si el que volem és obtenir aquests beneficis que busquem. Amb el salt a la corda estem en les mateixes. No val amb agafar qualsevol corda i començar a saltar . El primer que hem de saber és que la corda ha de ser una mica pesada, ha infligir certa resistència a l’girar. Així mateix, escollirem una corda que tingui la longitud necessària per a poder enrotllar-la en les mans i permetre’ns ajustar perfectament per a l’exercici.

La velocitat de l’exercici també és important, perquè no podem fer-ho lentament. Hem d’aprofitar la inèrcia de el propi moviment de la corda per mantenir-lo a bon ritme. Hem vist a molts atletes i boxejadors saltar amb una velocitat brutal, però això s’acomodarà a la nostra pròpia capacitat per al salt , que és el que determina la velocitat que hem de dur amb la corda. El salt no ha de ser tampoc molt alt, encara que convé elevar-se a l’almenys una mica. Hem de saltar preferiblement sobre tot el peu , i no només sobre la puntera, com fan molts. Els peus han de romandre junts en tot moment, perquè la coordinació sigui total. L a esquena d’estar dreta, l’estómac una mica contret, i els genolls relaxats per rebre l’impacte de l’salt.

Errors a evitar

Si ets dels que ha llegit el de dalt i ha somrigut per portar tota la vida saltant bé, enhorabona. No obstant això, no tothom ho té tan clar. Hi ha moltes persones que diuen saltar a la corda, i en realitat ho fan … però ho fan malament. Per exemple, no s’ajunten els peus i salten amb un per davant de l’altre, o no mantenen rígida l’esquena, el que fa que els costi molt agafar el ritme. Moure els braços també és un error tremendament comú, ja que hem de donar-li el moviment a la corda només amb les nines, aprofitant la inèrcia que vagi prenent conforme anem saltant. Intentarem així mateix no imposar-nos un ritme massa ràpid, perquè no es tracta de saltar més, sinó de saltar correctament.

Boxa: saltar la corda durant l’entrenament

És tot un clàssic en els entrenaments de boxa , i en realitat, en els de qualsevol esport de contacte o art marcial. El salt a corda és una de les millors fórmules per tonificar el cos, guanyar en potència i força , i això és una cosa molt positiu dins d’aquest esport de contacte. Hi ha boxejadors que tenen una velocitat sorprenent saltant a la corda, gràcies a l’experiència ia la pròpia potència que han anat guanyant al llarg dels entrenaments. Aquest exercici els serveix a més per a potenciar la seva coordinació mans-peus , una cosa importantíssima en aquest esport. És per això que la majoria d’entrenaments de boxa comencen amb una bona sèrie de salts a la corda.